Mnogość mleka roślinnego zajęła miejsce na półkach w supermarketach. Jedną z najbardziej popularnych opcji mleka roślinnego jest mleko migdałowe. Ze względu na rosnące przypadki nietolerancji laktozy i ruch wegański, widzimy teraz upadek nabiału i wzrost substytutów, takich jak mleko migdałowe.
Odpowiednie mleko migdałowe może być częścią twojego planu odchudzania. Zastąpienie codziennej szklanki mleka mlekiem migdałowym oszczędza kalorie i przybliża Cię do Twoich celów wagowych.
Mleko migdałowe jest bohaterem składnika w trendzie „zdrowego odżywiania” popychanym przez blogerów zdrowotnych i influencerów. Niezależnie od tego, czy już pijesz mleko migdałowe, czy myślisz o wypróbowaniu go, czytaj dalej, aby dowiedzieć się, co się stanie, jeśli włączysz mleko migdałowe do swojej codziennej diety.
Mleko migdałowe nie zawiera nabiału, soi i laktozy. To wegańskie mleko świetnie komponuje się z płatkami śniadaniowymi i smoothie. Ponadto, może stać się częścią ekscytujących przepisów.
Możesz używać mleka migdałowego prawie do wszystkiego (chyba, że jesteś uczulony na migdały). Czy to śmietanka do kawy, sosy lub sałatki mleko migdałowe może być twój go-to opcja.
Nie ma chyba bardziej znaczący powód masywnego wzrostu mleka migdałowego w popularności niż twierdzenie utraty wagi. Plus, to smakuje dobrze podczas pracy jako substytut nabiału. Ponadto, jest łagodniejsze niż mleko sojowe lub kokosowe, a zatem jest o wiele bardziej wszechstronne i łatwe do włączenia do tradycyjnych przepisów.
Oto dlaczego musisz włączyć mleko migdałowe do swojej codziennej diety:
Wszyscy wiemy, że podczas diety odchudzającej dążymy do tego, aby śledzić nasze spożycie kalorii. Jest to jeden z głównych składników, które musimy zminimalizować. Mleko migdałowe pomaga schudnąć, ponieważ ma o 50% mniej kalorii niż mleko krowie.
Filiżanka chudego mleka ma 91 kalorii, podczas gdy filiżanka niesłodzonego mleka migdałowego zawiera tylko 39 kalorii. Nie można po prostu zignorować tej różnicy, gdy próbuje się schudnąć.
Jeśli zastąpisz codzienną szklankę mleka mlekiem migdałowym w ciągu roku, to równa się to utracie około pięciu funtów. Utrata pięciu funtów w ciągu roku może nie być szybki hack szukasz, ale badania pokazują, że ci, którzy tracą na wadze powoli są bardziej prawdopodobne, aby utrzymać wagę off w dłuższej perspektywie. Więc, czy nie jest to lepsze niż odzyskanie całej wagi, którą straciłeś?
Mleko migdałowe nie zawiera cholesterolu. Powodem tego jest fakt, że mleko migdałowe nie jest produktem zwierzęcym. W rezultacie, może ono pomóc osobom z nadwagą obniżyć poziom cholesterolu i poprawić zdrowie serca.
Migdały mają niską zawartość cukru. Cukier jest bardzo niezdrowy dla Twojej wagi i zdrowia. Dlatego ważne jest, aby zmniejszyć ilość spożywanego cukru tak bardzo, jak to tylko możliwe.
Ta istotna właściwość migdałów sprawia, że są one jednym z najlepszych produktów spożywczych do utraty wagi. Pomaga zmniejszyć i utrzymać wagę oraz utrzymać spożycie cukru w ryzach.
Chociaż, konieczne jest, aby zrozumieć, że nie wszystkie mleko migdałowe komercyjnie dostarczane jest czyste. Upewnij się, aby kupić naturalne, niesłodzone mleko migdałowe dla pożądanych rezultatów.
Migdały mają wiele właściwości, które ostatecznie sprawiają, że mleko migdałowe ma wszystkie te korzyści. Mleko migdałowe zawiera dobrą ilość witaminy D, witaminy E i wapnia.
Ponadto ma bezpieczną ilość fosforu i potasu, dzięki czemu jest odpowiednie dla osób z problemami nerek, które chcą schudnąć.
Mleko orzechowe jest znane jako zwolennik dobrej przemiany materii. Migdały naturalnie zwiększają metabolizm. Zdrowe tempo przemiany materii jest niezbędne, gdy próbujesz stracić lub utrzymać wagę.
Mleko migdałowe jest dobre dla optymalnego zarządzania wagą. Niesłodzone opcje są niskokaloryczne, zwiększają metabolizm i pomagają zmniejszyć lub ograniczyć spożycie cukru. Jednak samo dodanie mleka migdałowego do istniejącego niezdrowego reżimu diety nie przyniesie tych samych korzyści. Jak wszystkie rzeczy dobre, mleko migdałowe jako składnik jest dla ciebie dobre. Ale całość diety jest niezbędna!
Choć kupione w sklepie mleko migdałowe brzmi wygodnie, czasem przyjemniej i zdrowiej jest zrobić je samemu! Domowy przepis pozwala na zabawę z grubością i dodawanie smaków, które lubisz. Na przykład, dodając wanilię dla słodyczy lub jagody dla odmian smakowych.
Utrata wagi może oznaczać różne rzeczy dla różnych ludzi. Ale ogólnie rzecz biorąc, zwiększa preferencje dla całych, organicznie produkowane, lub domowe żywności nad pakowane z problematycznych składników.
Nawet jeśli niektóre marki używają czystych dodatków. Niemniej jednak, robienie mleka migdałowego w domu wymaga tylko dwóch bardzo czystych składników: migdałów i wody.
Proste domowe mleko migdałowe można dostosować do własnych potrzeb bez dodatkowych kalorycznych dodatków i konserwantów. Średnio, mleko migdałowe DIY trwa 4-5 dni. Okres ten różni się również w zależności od temperatury Twojej lodówki i świeżości składników.
Serwuje: 1
Czas przygotowania: 5 minut
Serwuje: 1
Czas przygotowania: 5 minut
Serwuje: 1
Czas przygotowania: 5 minut
Mleko migdałowe jest stosunkowo prostą, lekką opcją roślinną o orzechowym smaku, która you can make at home with only two ingredients. Musisz również spożywać mleko migdałowe, jeśli nie tolerujesz laktozy, jesteś weganinem lub jesteś w podróży odchudzającej.
Ma bardzo mało kalorii w porównaniu do mleka krowiego. Ma zero cholesterolu, który jest tam w niektórych zawierających tłuszcz mlekach pochodzących od zwierząt. Ponadto, nie zawiera laktozy i nie ma cukru, chyba że dodasz trochę lub kupisz słodzone typy.
Dla czytelników szukających roślinnego mleka przyjaznego dla utraty wagi, mleko migdałowe jest jedną z najlepszych opcji na rynku. Jednak nie chwytaj dużej szklanki mleka migdałowego bez dokonania zdrowych modyfikacji diety i stylu życia. Samo podążanie za modą nie prowadzi do utraty wagi. Aby to zadziałało, musisz stosować zrównoważoną dietę i regularnie ćwiczyć.