Mateusz Rodzimski

Mateusz Rodzimski

Post published: 191
maj 2024
P W Ś C P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

14 najlepszych produktów bezglutenowych z Trader Joe’s

Chociaż na rynku jest wiele bezglutenowych produktów spożywczych, bądźmy szczerzy – nie wszystkie są pyszne. A my nie chcemy tracić czasu ani węglowodanów na mdłe ciasteczka czy chleb, który smakuje jak karton.

Dlatego Trader Joe’s jest mekką dla ludzi, którzy wolą unikać glutenu z konieczności lub z wyboru – bezglutenowe jedzenie Trader Joe’s jest tak dobre, że nawet nie będziesz tęsknić za zwykłymi rzeczami. Jeszcze lepiej, ich bezglutenowe opcje nie rozbiją banku.

Jedna krótka uwaga: Produkty i przepisy mogą się zmieniać, więc zawsze sprawdzaj dwukrotnie opakowanie i czytaj listę składników, aby upewnić się, że twoje ulubione smakołyki GF nie zostały zmodyfikowane tak, aby zawierały składniki zawierające gluten.

Oto kilka naszych ulubionych bezglutenowych opcji na każdy posiłek.

Bezglutenowe produkty śniadaniowe z Trader Joe’s

Bezglutenowy chleb z rodzynkami cynamonowymi

Bezglutenowy chleb cynamonowy z rodzynkami z Trader Joe’s jest miękki i lekko słodki – nie jest gęsty, suchy ani kruchy jak większość chlebów bezglutenowych. Posmaruj go masłem orzechowym i połącz z jajecznicą, aby uzyskać zdrowe śniadanie.

Organiczna granola z owocami i nasionami

Zamiast owsa, ta granola Trader Joe’s jest zrobiona z nasion słonecznika, rozdrobnionego kokosa, suszonej żurawiny, rodzynek, nasion lnu, nasion chia i nasion konopi. Klastry są chrupiące i słodkie – wymieszaj je z jogurtem greckim lub jedz prosto z torebki.

Bezglutenowe dania obiadowe i kolacyjne z Trader Joe’s

Mieszanka Falafel

Wykonana z mielonej fasoli fava i ciecierzycy, mieszanka Falafel firmy Trader Joe’s jest naturalnie bezglutenowa i stanowi smaczne źródło białka roślinnego. Zawiera również aromatyczne przyprawy, takie jak czosnek, kminek i kolendra. Ułóż kawałki falafela na sałacie lub zanurz je w hummusie i tahini, aby uzyskać satysfakcjonującą przekąskę.

Tabbouleh z kalafiora

Tabbouleh z kalafiora to zamiana bulguru i kuskusu na bazę z pokrojonego w kostkę kalafiora, wymieszanego z pokrojonymi w kostkę pomidorami, pietruszką, cebulą i sokiem z cytryny – idealne jako część świeżego, szybkiego lunchu. Dodaj białko, a następnie dodaj szpinak do obfitej sałatki lub podaj z chipsami tortilli.

Bezglutenowy jajeczny makaron fettuccine

Trudno byłoby znaleźć makaron GF, który rywalizowałby z Gluten-Free Egg Fettuccine Pasta firmy Trader Joe. Wykonany z brązowej mąki ryżowej, ma twardą, ciastowatą teksturę i gotuje się w mniej niż cztery minuty. Podawaj go z oliwą z oliwek, ziołami i serem, aby uzyskać szybki i łatwy obiad.

Bezglutenowe przekąski z Trader Joe’s

Batoniki PB&J

Kiedy masz ochotę na PB&J, ale nie masz czasu (lub nie masz chleba GF), aby zrobić kanapkę, weź jeden z tych batoników. Te batoniki są zrobione z mąki owsianej, masła orzechowego i nadzienia truskawkowego. Wrzuć je do torby na południową przekąskę lub rozkrusz je na gałkę lodów na deser. Pamiętaj tylko o dodanym cukrze i ogranicz je do okazjonalnej przekąski.

Chipsy z plantanów

Prażone chipsy Plantain Chips firmy Trader Joe’s są chrupiące, słone i tylko odrobinę słodkie. Kiedy potrzebujesz przerwy od chipsów ziemniaczanych, zjedz je bez dodatków lub zanurz je w hummusie lub dipie fasolowym.

Bezglutenowy norweski chlebek kruchy

Zainspirowany słynnymi norweskimi krakersami bogatymi w błonnik, ten chlebek chrupki jest lekki, kruchy (w dobry sposób!) i słony. Wykonany z płatków owsianych, nasion, błonnika ziemniaczanego i miodu, jest wszechstronną przekąską – posmaruj go serkiem śmietankowym lub masłem orzechowym, albo zanurz w miskę zupy. A dzięki 4g białka i 3g błonnika na krakersa, jest super sycący.

Bezglutenowe mrożonki z Trader Joe’s

Organiczna w pełni ugotowana quinoa

Quinoa jest pełna składników odżywczych, ale ugotowanie jej w odpowiedni sposób może być trudne. Te mrożone paczki pozbawiają nas zgadywania – wystarczy włożyć jedną do mikrofalówki i mamy idealnie ugotowaną quinoa gotową do dania curry lub farszu z quinoa.

Chlebowe nuggetsy z piersi kurczaka

Te pieczone nuggetsy z piersi kurczaka są delikatne i dobrze przyprawione, a do tego całkowicie bezglutenowe, dzięki chrupiącemu panierowaniu z mąki kukurydzianej i ryżowej. Zanurz je w sosie BBQ lub pokrój i dodaj do sałatki.

Bezglutenowa pizza serowa z kalafiorową skórką

Ta pizza na cieście kalafiorowym to świetna opcja na szybki obiad w tygodniu. Wykonana z mieszanki kalafiora, mąki z ciecierzycy, mąki ziemniaczanej i mąki z brązowego ryżu, jest chrupiąca i ma lekko orzechowy smak. Aby je urozmaicić, dodaj dodatkowe dodatki, takie jak warzywa, ananas lub grillowany kurczak.

Bezglutenowe desery z Trader Joe’s

Kawowe kanapki z lodami Brownie Crisp

Kawowe kanapki lodowe Brownie Crisp z Trader Joe’s to unowocześnione ujęcie klasycznych kanapek lodowych. Smakołyki wielkości dłoni zawierają kremowe lody kawowe zmieszane z mielonym espresso i umieszczone pomiędzy cienkimi kwadratami brownie z kawałkami czekolady. I tak, naprawdę są bezglutenowe, dzięki bazie z mąki owsianej i ciecierzycy… ale mają też wysoką zawartość cukru (3 łyżki), więc należy je spożywać oszczędnie.

Bezglutenowe ciasteczka owsiane z żurawiną i siemieniem lnianym

Jeśli chcesz prosty, satysfakcjonujący deser, który rzeczywiście czuje się domowej roboty, Trader Joe’s Gluten-Free Oat Cranberry Flaxseed Cookies trafiają w punkt. Wykonane z płatków owsianych, melasy, nasion lnu i suszonej żurawiny, ciasteczka te mają miękką teksturę i bogaty karmelowy smak. Delektuj się nimi z filiżanką herbaty.

Bezglutenowy dyniowy chleb i mieszanka do pieczenia muffinów

Ten mix do pieczenia sprawia, że jedne z najlepszych deserów o smaku dyni znajdziesz wszędzie – bezglutenowe lub w inny sposób. Bogaty i wilgotny, ten sezonowy mix do pieczenia jest wykonany z sorgo, prosa i brązowej mąki ryżowej, plus tony cynamonu i przyprawy dyniowej. Dodaj orzechy włoskie lub chipsy czekoladowe, jeśli chcesz chrupać, a następnie oddaj wszystkie te rzeczy, z wyjątkiem jednego, ponieważ są one w zasadzie cały cukier.